Kedlubnová omáčka zasytí a podpoří zdraví

Na rodinnou porci kedlubnové omáčky vám ale postačí tři až čtyři. Také si připravte nějaké libové vepřové. Postup přípravy kedlubnové omáčky není nijak složitý. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené maso a lehce ho osmažíme. Pak přidáme oloupanou, nastrouhanou kedlubnu a podusíme.

Kedlubna pustí poměrně dost šťávy, ale pokud je potřeba, klidně dolijte trochu vývaru. Osolte, opepřete a přidejte i drcený kmín. Až bude maso měkké, zahustěte omáčku jíškou a je hotovo. Přílohou k omáčce může být knedlík nebo vařený brambor.

Kedlubna obsahuje vitamíny B a C, dále vápník fosfor, železo, zinek, jód, hořčík, poměrně dost selenu a síru. Působí preventivně proti rakovině. Podporuje činnost žlučníku a tím zlepšuje trávení, odstraňuje zácpu a upravuje stav střevní mikroflóry. Také zlepšuje kvalitu vlasů a pokožky. Poradí si i se stresem, zlepšuje soustředění, snižuje cholesterol a čistí cévy. Ženám pomáhá ulevit při bolestivé menstruaci a mužům při potížích s prostatou.

Už vám neuknikne žádný článek

Na Vaši e-mailovou adresu budeme zasílat termíny trhů, tipy a rady v podobě článků. 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.