Farmářský magazín 

26.2. 2021

FARMÁŘSKÉ TRHY K VAŠIM DVEŘÍM www.nakupztru.cz

Přes všechna omezení týkající se farmářských trhů ve vašich městech e-shop Severočeských farmářských trhů www.nakupztrhu.cz stále funguje. A vy tak máte jedinečná příležitost, jak si své oblíbené zboží můžete nakoupit a my...

11.6. 2021

Jahody na farmářských trzích

Od tohoto týdne zahajujeme prodej jahod na našich trzích. Těšit se můžete na různé odrůdy od českých pěstitelů a přiměřené ceny. Tradiční jahodové trhy (12. 6. Chomutov, 19. 6. Děčín) budou bohužel bez...

1.3. 2021

Odměna za nákup na e-shopu www.nakupztrhu.cz

Děkujeme všem, kteří si zatím nakoupili v e-shopu Severočeských farmářských trhů www.nakupztrhu.cz, a těšíme se i na naše budoucí zákazníky. Farmářské trhy na náměstích jsou zatím v nedohlednu, a tak nákup na internetu je jednou z mála možností,...

31.1. 2021

ZÁKAZ PRODEJE NA FARMÁŘSKÝCH TRZÍCH!

Vážení zákazníci, bohužel od soboty 30. 1. je opět zakázán prodej na farmářských trzích. Odůvodnění je takové, že prý stejně není sezóna, takže toto rozhodnutí nikomu neublíží. No naši pekaři, řezníci,...

20.1. 2021

Tradiční zabíjačka

Letos nebude, chtělo by se říct. Ale pro ty, kteří milují jitrnice, jelita, tlačenku, ovar, zabijačkovou polévku či guláš máme dobrou zprávu, my jí uděláme. Přes všechny restrikce jsme se...

4.9. 2020 (Aktualizováno: 13.1. 2021)

Trhy dodají vše potřebné na zavařování

Konec léta je obdobím zavařování nebo jiných konzervací zeleniny, aby bylo v zimě pro co sáhnout do spíže. Na Severočeských farmářských trzích seženete vše potřebné. Na zavařování třeba okurky, velké tak akorát do skleničky, či...

28.6. 2020

O rajčata pečujte od začátku sezóny až po sklizeň

Ze sazenic rajčat, které jste si zjara koupili na Severočeských farmářských trzích, jsou už pěkně vzrostlé rostliny a je zapotřebí o ně pečovat. V tuto dobu vyžadují hlavně dostatečnou zálivku, zaštipování výhonů, zajištění opory,...

28.6. 2020

Kedlubnová omáčka zasytí a podpoří zdraví

Na rodinnou porci kedlubnové omáčky vám ale postačí tři až čtyři. Také si připravte nějaké libové vepřové. Postup přípravy kedlubnové omáčky není nijak složitý. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené...

26.6. 2020 (Aktualizováno: 28.6. 2020)

Chřest posiluje zdraví a zahání kocovinu, umíte ho správně uvařit?

Představujete si pod pojmem královská hostina stoly obložené pečeným masem? Napadlo by vás, že na takové středověké hostině nesměl chybět chřest? Ten si vychutnávali lidé už dávno před naším letopočtem a ve...

1.6. 2020

Svíčkovou pomazánku si k večeři dejte bez výčitek

Už jste ochutnali Svíčkovou pomazánku? Svůj název dostala právě proto, že hlavní ingrediencí je kořenová zelenina, která se používá jako základ do svíčkové omáčky. Je jednoduchá, rychlá, chutná a zdravá. Pomazánka bude...